Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

14 decembrie 2009

Spiritul Craciunului

________Nu stiu de ce, dar am o vaga banuiala totusi, dintre bucatile de Craciun petrecute in Cluj din clasa a VII-a si pana acum, acesta se contureaza a fi cel mai frumos. Miros de fericire, de brad, de crin,(NU ANTONESCU IN NICIUN CAZ) de trandafir amestecat cu luminite colorate de pe bradulet si de pe stalpii din oras, Celine Dion cantand Happy Xmas, si tot ce inseamna feerie.
________Fericirea daruita de ceilalti. As vrea sa pot imparti atata fericire cata am primit de la cei din jur anul acesta, dar cred ca am chiulit de la scoala vietii la lectia asta, am fugit la un biliard in “ Casa Tineretului” unde invatam sa dau cu tacul in bila portocalie numita “incredere in mine” pe care nici pana azi nu am reusit sa o controlez fie sa nu sara de pe masa fiindca realizarile au lovit-o prea tare, fie sa nu se adanceasca, devenind inobservabila in coltul mesei unde se aduna toate bilele lovite de-a lungul vietii in vederea obtinerii victoriei finale, care se absolutizeaza macabru, paradoxal prin simpla si neintentionata “nimerire” a bilei negre numita moarte.
________Am avut ocazia, adult fiind sa imi redezvalui o latura de copil din suflet. Era sa stau din nou pe genunchiul mosului (sau ar fi fost pentru prima data? Nu mai tin minte daca si de la ora asta am chiulit, sau nu era prevazut in programa vietii asa ceva si am chiulit doar eu sau si altii) , dar m-am gandit ca e prea multa lume in jur ca altfel i-as fi zis si o poezie, daca mi-ar fi cerut asta.
________In schimb, am fost intrebata ce-mi doresc sa-mi aduca Mosul de Craciun si am ramas usor blocata...trecusera multi ani de cand nu mi-am mai pus intrebarea asta...mi-au trecut zeci de ganduri in cateva secunde si culmea, niciunul nu era referitor la ceva material...era sa si raspund (sa formulez o fraza sofisticata, despre sanatate si putere de munca), dar mi-am dat seama ca iau prea in serios gluma, si ca desi am dormit doar 4 ore in noaptea de dinainte si era seara deja, oboseala incepuse sa se simta, am realizat ca de fapt nu trebuie sa ii raspund, ca e ca intrebarea “Ce mai faci?”, la care e cel mai bine sa raspunzi: “Bine, multumesc!”, ca lumea e suprasaturata de ascultat problemele altora sau realizarile lor ...i-am zis pana la urma ca ii trimit o scrisoare...si ii spun ce imi doresc sa imi aduca. Apoi am dat-o mai tare pe gluma ca si el, desi mosul adevarat nu ar trebui sa glumeasca atat de mult, si i-am zis ca ii trimit un mail mai bine, ca asta se poarta acum. Mi-am facut poza cu mosul, si fiind asa pus pe glume, a spus ca el isi doreste de Craciun numarul meu de telefon...am ras toti bineinteles. Iar mosul a plecat cu sacul plin cu sperantele si dorintele noastre. Si logic, fara numarul meu de telefon.
________Privind obiectiv, nu doar egocentric, mosul acesta a fost cel mai hazliu, mai bun si mai profesionist, chiar si fara studii de specialitate. Curat talent! ( Ca sa termin intr-o nota mai realista sau pragmatica as zice ca mi-as face firma de mosi si l-as lua ca angajat sa il inchirieze lumea de la firma mea...sigur as avea profit maxim pentru ca e cel mai bun :)) )

Un comentariu: