Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

16 august 2009

Comentariu

In ajun de ziua numelui meu si aproape de ziua mea de nastere am primit un comentariu pentru "Poezie de drum" de la un coleg care... o semneaza anonima ;)


____Nici pe departe nu e un text tratat in maniera decadentista. E, mai degraba,macedonskian.
____Tradeaza, la fiecare rand lecturat , bucuria insului aflat la inceput de drum care traieste bucuria atingerii absolutului.A doua parte, insa, pune in relief masca maturului ,o experienta care nu-i apartine,dar pe care a auzit-o. Cele trei parti sunt 3 ipostaze diferite ale calatoruliui.
____Prima surprinde tanarul dornic de a urca pe drum si nu pe carare pt atingerea soarelui, metafora clara pt ideal. A doua evidentiaza imaginea fracturata a idealului,dar nu fara lipsa de speranta. Si a treia, prin verbele la conjunctiv plasate in incipitul versurilor puncteaza dorinta proiectata in legile adevarate ale drumului.
____Ideea ortodoxista de a-ti ajuta aproapele respira prin imaginea calatorului inchinat de destin, iar limbajul poetic e unul eclectic, cu tendinte clasicizante carora le e greu sa se transforme in nonconformismul postmodernist.


Repet: Semnata...anonima :))
Multumesc mult, colegule! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu