Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

06 august 2009

Perle

Am si eu chef de postat perle (ale profilor si ale elevilor din vremea liceului). Atunci le adunam frumos si toate colegele de camera (eram si colege de clasa) dezbateam dupa masa ce perle s-au mai scos in ziua respectiva.
A fost foarte frumos, pana ce un profesor foarte sever (cel mai sever) renumit in tot Clujul pentru severitate (aveam media 9,5 la materia lui, dadea rar medii peste 8 indiferent cat de bine stiai materia, m-a ascultat din tot ca sa imi dea 10, amenintandu-ma ca daca nu stiu raspunde la vreo intrebare imi da media 8...pornind de la 9.50...am primit atunci 10).
Acel profesor ne-a zis un banc:
"Doua doamne si un reporter langa cascada Niagara. Reporterul le spune doamnelor: Daca ar binevoi doamnele sa vorbeasca mai incet sa se auda zgomotul cascadei"
Profesorul avea o voce foarte puternica, iar atunci cand simtea ca vreo una din noi aveam gandurile in alta parte, caci de miscat sau respirat normal nici nu putea fi vorba in ora lui, ridica si mai mult tonul vocii. In aceeasi saptamana in care ne-a zis bancul, in ora profesorului respectiv ploua foarte foarte tare, tuna si fulgera, geamurile erau deschise iar profesorul s-a dus sa inchida geamul. Eu i-am spus rapid unei colege: "Daca ar binevoi Domnul... sa strige mai incet sa se auda zgomotul tunetului" In acel moment un sfert din clasa radea in hohot. Le multumesc si acum colegelor ca nu i-au spus profesorului de ce radeau desi au fost interogate cateva minute... nici nu vreau sa imi imaginez ce s-ar fi intamplat atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu