Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

10 mai 2009

Ieri, o zi superba datorita unor oameni cu suflet mare - Absolvent de Mai


Festivalul Studentesc "Absolvent de Mai", din Parcul Etnografic "Romulus Vuia" -Hoia, s-a bucurat ca in fiecare an de un succes deosebit.

Muzica populara, mancare traditionala, costume populare, obiceiuri traditionale, prezentari de moda si multe alte momente interesante ne-au incantat intr-un decor care contribuia la expunerea sufletului taranului roman cu inima de ardelean in Foisorul Muzeului Etnografic. Superb!

Dupa intrarea pe sub o poarta sculptata, cu pantofii care intrau printre pietricelele de pe aleele parcului, privirea era incantata de casutele de lemn, sau chirpici cu tarnat si prispa, si bisericile din lemn cu o deosebita valoare monumentala, vechi de sute de ani. Ciripitul pasarilor iti trezea auzul, si fascinati de tot peisajul rustic neaos credeam ca nu mai poate fi ceva mai frumos care sa ne bucure sufletele obosite de agitatia orasului.
Dar dupa o plimbare de cateva minute printre copacii facuti parca la comanda dupa un peisaj realizat de un pictor celebru, se aude muzica populara rasunand parca din ce in ce mai tare de dupa fiecare biserica ce ne iesea in cale. Ghidati de acordurile pe care se pornise deja o hora formata din studenti, profesori si invitati speciali purtatori ai traditiei, am ajuns in fata foisorului, unde jocul si voia buna era intr-adevar la ea acasa.

O zi de tinut minte toata viata!

Multumim organizatorilor din sufletul saltat de bucurie, undeva deasupra Clujului!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu