Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

02 noiembrie 2008

Dincolo de aparente

Sa nu credeti ca am fost miscata de frumusetea soselelor de pe la noi si am scris o poezie despre asta. Asta a fost insa imaginea pe care am creat nivelul filosofic al poeziei. Ca sa intelegeti poezia, in caz ca cineva chiar ar vrea sa o inteleaga, incercati sa priviti dincolo de aparente, sa descifrati simbolurile, sunt multe, sa patrundeti in planul filosofic secundar al poeziei. Bineinteles ca la un anumit nivel poate fi o poezie despre masini, sosele si putin soare...si despre vaci.
Le multumesc tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea capacitatii de a privi dincolo de aparente, de a te juca gandind filosofic in spatele unei imagini aparent banale, si ii multumesc in special doamnei profesoare de lb. romana din liceu. Am observat pe aceasta cale ca cititorii de poezie se impart cel putin in doua categorii: cei care iau informatia simplist, ca atare si nu o transforma, si cei care o citesc pe mai multe straturi ale lecturii, care privesc dincolo de aparente si descopera si alte sensuri.
Citirea unei poezii din placere e un joc de imaginatie, gandire si memorie. Memorie pentru ca trebuie sa cauti cu ajutorul memoriei in constiinta comuna simbolurile si sa alegi semnificatia potrivita in textul respectiv. Haideti sa ne jucam!
Asadar, va invit la o lectura dintr-un alt unghi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu