Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

24 mai 2010

Turism rural IV (agroturism)

URMEAZA IMAGINI SOCANTE! :)) :p

___ Am avut o mini vacanta in care m-am bucurat de aerul curat, linistea din natura, am pregatit bunatati traditionale, am lucrat putin la albine, am facut poze si alte lucruri neplanificate foarte interesante.









___ De fiecare data cand las in urma agitatia orasului, care de altfel imi place dar totusi cu masura, trec peste frica, imi iau halatul, manusile si masca si ma refugiez pe coasta dealului, unde doar zumzetul albinelor se aude, adrenalina creste la fel ca la cei care practica sporturi extreme existand posibilitatea ca in fiecare moment o albina sa te intepe; ea sa isi gaseasca sfarsitul tragic crezand ca se apara, iar apicultorul sa resimta durerea in locul in care a fost intepat, pana cand o alta albina il inteapa in alt loc.

___ Pentru depasirea momentului in care iti tremura genunchii de frica ajungi sa iti canalizezi increderea in hainele pe care le porti, in masca si in modul in care ai reusit sa le imbini astfel incat sa nu existe posibilitatea ca o albina sa intre...si totusi la un moment dat realizezi ca ai de scos cateva ace, ca ai fost intepat...
Sambata a fost foarte, foarte cald...peste doua randuri de haine (pentru a creste sansa de a veni acasa neintepata) aveam halatul...caldura, oboseala, putina frica si totusi etraordinar de frumos. Acolo nu ai cum sa te plictisesti, tot timpul mai este ceva de facut, mai inveti ceva, traiesti o experienta noua...cauti o matca, faci o comparatie, rezolvi o problema cu date concrete, gasesti solutii, analizezi si ajungi la concluzii.
___Pe la amiaza a roit o familie de albine. Incercam sa iau roiul sa il mut intr-o lada, iar apoi intr-un stup. Probabil erau mai multe matci( matca=femela care conduce, depune ouale, regina stupului) pentru ca albinele cadeau doua cate doua pe lada, se bateau asa cum vedem la lupte greco-romane, incercau sa se omoare...erau din tabere diferite. Albinele lucratoare traiesc foarte putin si muncesc foarte mult si iata ca si ele isi baga bete in roate(aripi) si mai mult decat atat in loc sa se bucure de viata, atat cat e ea, scurta isi manifesta astfel ostilitatea. Comparatia cu ce vreti voi si concluziile le trage fiecare dupa cum considera.

4 comentarii:

  1. interesant... dar şarpele acela cum a ajuns într-o poveste cu albine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarpele a intrat in povestea vacantei la rubrica lucruri neplanificate. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un comentariu primit pe mess: "am citit si admir sensibilitatea, frumusetea si profunzimea sufletului si a gandurilor" Daca vrei, te rog sa te semnezi.

    RăspundețiȘtergere
  4. si, totusi, nu-mi place sarpele! :)

    RăspundețiȘtergere