Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

27 noiembrie 2009

Scrisa intr-o alta iarna...

_____ A fost odata ca-nicio,.….ca-n copilarie…o seara de iarna ce semana mai mult cu o seara de toamna, cu temperaturi moderate, cer senin, si miros de tot soiul de plante in aerul curat de la tara. :))
______Se auzea doar latratul cainilor, insa peste tot se vedeau luminile becurilor si umbrele gospodarilor care pregateau cina, sau unii deja mancau. Licareau schimbatoare la ferestre imaginile televizoarelor conectate la televiziune prin satelit.
_____ Farurile masinii lumineaza cate o groapa…ii stabilesc cu aproximatie adancimea si hotarasc prin ce parte sa o ocolesc. Doi caini alearga prin fata masinii, iar cand cred ca am scapat de ei imi sar din nou in dreptul farurilor. Simt ABS-ul in pedala de frana pentru ca era mult noroi. In sfarsit intorc. Parchez. Cobor. Se aude fosnetul vantului linistit printre crengile copacilor. Se mai aude ecoul vocii unui om ce isi striga nevasta sa ii aduca galeata. Cainii se iau dupa ecou si incep sa latre.
_______Am ajuns la matusa. Un scartait de poarta ne anunta venirea…aaaaaaaa….. si latratul cainilor. Imediat linistea noptii e tulburata de latratul cainilor in tot satul. Usa e deschisa, intram… Doi caini se apropie de noi, ne miros si raman de cealalta parte a pragului. Lasam papucii afara si inchidem usa. Dupa ce terminam cu tot ce aveam de discutat si vedem si cele mai zguduitoare stiri ne pregatim de plecare. Iesim pe usa…papucii nicaieri…intram in panica. Vine matusa:
- Pai voi ati inchis usa si ati lasat papucii afara?!
- Pai mai erau papuci afara!
- Da, dar usa era deschisa, si cainii nu aveau curaj sa se apropie de papuci daca vedeau usa deschisa. Azi mi-a mai dus un slap si am mers pana pe deal sa il caut…si era acolo langa mar.
- Adica…ne-a luat cainele papucii?
- Da, si i-a dus pe deal. Luati-i astia sa aveti cu ce mege pana acasa, ca maine ma duc pe deal sa ii caut, sa vad daca nu i-a ros de tot sa vi-i aduc.
- Si covorasul asta de ce il lasati aici ca il duce si pe asta. Mai devreme a tras de el.
- Aaa ,nu…pe asta il trage doar putin mai incolo sa doarma pe el!

Si uite asa am mers cu niste papuci si ne-am intors cu altii…si acum se cauta papucii, ca in povestea in care si-a pierdut gansacul papucii, si toate gastele ii cautau pe lac.
_____Si poti spune ca nu-i FAIN la tara? E o adevarata distractie….asta da relaxare, bine ca nu erau ceva papuci DE FIRMA. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu