Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

12 iunie 2012

S-a terminat si cu asta...

La inceputul campaniei electorale am avut o discutie cu un prieten drag din Maramures implicat oarecum in politica. Aflam atunci de rolul pe care il are campania (politica) in cunoasterea adevaratei fete a oamenilor din jurul tau. Ca-i "fain", ca vezi atunci cine te sustine cu adevarat sau cine te periaza doar cand ti-e bine in speranta ca ii vei ajuta si tu candva, te saluta respectuos si cand ti-e rau nici macar nu-ti mai raspunde la salut. ca sunt putini cei care te sprijina fara sa ceara nimic in schimb, atunci afli ca cei care te aclamau uita ca-ti sunt prieteni sau rude cand incepi sa scazi (chiar si numai in sondaje).

In acel moment ma gandeam ca are dreptate, doar stie ce vorbeste, are experienta in domeniu! Nu m-am gandit insa ca acest lucru se vede si la nivel mai mic. Ca voi auzi de la rudele unor oameni cu functii, care au muncit mult sa ajunga acolo, au facut sacrificii, si-au asumat un stil de viata incomod, daunator sanatatii si linistii familiei in incercarea de a face ceva bun pentru cei din jur, si  e adevarat, recompensati cu un salariu putin peste medie...(de la rude, nu de la prieteni sau colegi pentru care iti lasi o anumita rezerva, o marja ca te-ar putea trada), de la rude datorita invidiei (nu a saraciei, ca se descurca binisor) ca nu il vor sustine, ca "ce salariu mare are" si ei n-au......
Si sunt convinsa ca asta e nimic pe langa adevaratele tradari, lupte, bete in roate, intrigi si comploturi...

Pacat ca unii oameni au cunoscut succesul prea usor, sau nu l-au cunoscut deloc ca sa stie cate sacrificii presupune, daca ar fi muncit din greu pentru ce au sau pentru ce isi doresc si inca n-au, poate ar intelege ce presupune si n-ar mai fi invidiosi pe altii! Pe altii care le-au oferit ajutorul cand au avut nevoie, pe altii care au ajuns mai sus fata de ceilalti, dar n-au uitat de unde au plecat, nu sunt cu nasul pe sus, cum sunt cei care n-au muncit suficient pentru ceea ce au obtinut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu