Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

02 decembrie 2011

Ciuperci cu sos de ceapa si orez

O mancare foarte gustoasa...
Cantitatile folosite de mine au fost apreciate ochiometric si unele adaugate din intuitie feminina fara a fi mentionate deloc in reteta originala. :P ;))

-3-400 gr ciuperci
-2 cepe
-3 catei usturoi
-1,5 cani buluion
-frunze de patrunjel si telina congelate
-3-400 gr orez
-optional pe post de salata putem pune Germeni "7 MIX" (seminte incoltite de: lucerna, trifoi rosu, ridiche, mustar, rapita, varza rosie, ceapa rosie)

Se caleste ceapa, se adauga ciupercile spalate si taiate si dupa ce se amesteca 3 minute la foc mic. Apoi se acopera cu capacul, se lasa 10 minute sa se inabuse si sa lase sucul. Se adauga usturoiul taiat marunt si sare, apoi se lasa fara capac 5 minute (se amesteca bine) si se adauga bulionul, patrunjelul. Separat se fierbe orezul.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu