Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

17 iulie 2011

Lectura de vacanta

In sfarsit am gasit timp sa citesc ceva diferit de bibliografia pentru master sau ceva strict legat de serviciu. Printre cartile amanate de mult este si "Inteligenta emotionala"- Daniel Goleman, Editura Curtea veche, Bucuresti 2007.

Fisa de citate pentru cititorii blogului:

"Oricine poate deveni furios- e simplu. Dar sa te infurii pe cine trebuie, cat trebuie, cand trebuie, pentru ceea ce trebuie si cum trebuie -nu este deloc usor." - Aristotel, Etica nicomahica

"Jupiter a impartit mult mai multa pasiune decat ratiune- poti calcula raportul ca fiind cam de 24 la 1. El a facut sa existe doi tirani furiosi ce se opun puterii solitare a Ratiunii: mania si dezmatul. In ce masura Ratiunea poate preveni fortele acestora doua in viata de zi cu zi a omului, este destul de limpede. Ratiunea face singurul lucru de care este in stare, izolandu-se si repetandu-si formule de virtute, in vreme ce ceilalti doi o trimit la naibasi sunt tot mai zgomotosi si mai agresivi, pana ce Conducatorul lor oboseste, renunta si capituleaza” – Erasmus din RotterdamNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu