Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

10 februarie 2011

Maioneza

...pentru incepatori:
Se iau doua oua, se sparg, se pun galbenusurile intr-o farfurie adanca.
Se ia o lingura maaaare de lemn.
Se pune o lingurita de mustar (ca sa nu se taie...maioneza).
Se freaca ouale (galbenusurile) cu partea convexa a lingurii...si se adauga treptat ulei, pana ajunge totul la cantitatea dorita!

...cu ciuperci
Se ia un borcan cu ciuperci conservate. Se taie ciupercile, se amesteca intr-un bol cu maioneza deja preparata. Se sareaza dupa gust si se adauga cativa catei de usturoi (ca sa latre la ciuperci).

E foarte foarte simplu...si e foarte foarte gustos si consistent.
Bine...fara partea cu maioneza care nu-i sanatoasa la omul nesanatos...ca "la omul care-i sanatos toate-s bune".

Grabiti-va ca se raceste maioneza! :)) Nu este o mancare realizata cu ajutorul focului! ;) De parca n-ati sti! ;))

Un comentariu: