Semnat,

Semnat,
Scufita Galbena

13 decembrie 2010

Cine-o zis ca-i 13 astazi?!

Azi dupa masa trebuia sa merg undeva, la o intalnire de serviciu, eventual cu masina. Cum primul lucru la care te gandesti cand zici "merg cu masina" este "n-am loc de parcare", am rugat pe cineva sa ma ia dintr-o zona aflata la 300 de m de locuinta mea si sa ma duca acolo.
A aparut insa o singura problema: cainii strazii. In acel moment n-am mai stat pe ganduri si am luat masina mea ca sa nu ma muste cainii, si am mers cu ea 300 de m de unde am luat cealalta masina care urma sa ma duca la locul cu pricina.
Zis si facut, toate bune si frumoase...doar ca la intoarcere mi-am gasit masina blocata de un Logan parcat invers in spatele masinii. Am gasit solutia salvatoare, cu cheile in mana m-am dus la masina din partea cealalta(un taxi in asteptare) si l-am rugat pe taximetrist sa-si mute masina putin pana ies eu. Acesta nu intelege si ma intreaba:
-Sa v-o trag eu de acolo, nu puteti sa o scoateti?
-Nu! Sa v-o trageti Dumeavoastra de acolo ca sa o pot scoate pe a mea!
-Bine, sigur, cum sa nu!
-Multumesc!
Ma urc in masina dupa ce dau zapada de pe parbriz(minimul obligatoriu...ca urma sa merg doar 300 m). Scot masina linistita, si astept sa se elibereze strada principala sa pot pleca.
Vine taximetristul...
cu o perie de curatat zapada...
deschid geamul...
imi zice sa il inchid...
inchid geamul...
se invarte in jurul masinii si in cateva secunde...surpriza; masina mea ...NU DISPARE...dispare doar zapada de pe ea. Deschid geamul, inaintez cu masina spre strada principala...ii multumesc si ii spun ca inca asa ceva nu mi s-a mai intamplat (...Ar putea sa o curete mai des, zic in gandul meu- stiu o sa ziceti ca nemultumitului i se ia darul, pai stiu...oricum dimineata o gasesc iar plina de zapada) domnul imi raspunde: "Pai vedeti, nu se stie niciodata ce ti se poate intampla" ii raspund cu da si ii mai multumesc o data, prind liber si o tai, iar in gandul meu...nu se stie ce se poate intampla ca de asta circul cu masina, de oriunde poate aparea un caine.)
Am uitat sa specific ca ningea asa de tare incat in cei 300 de m cat aveam pana acasa era sa ma ratacesc, nu se mai vedeau indicatoarele, a catea strada e urmatoarea, blocurile, etc!
Saracul...s-a chinuit degeaba, dar gestul conteaza. Ce gest nobil sa te dai jos din masina cu o perie de zapada sa ii cureti masina de zapada unei doamne/domnisoare...demn de pus pe blog.
Si tot n-am inteles...de ce e 13 astazi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu